Wat is kinderaikido?

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst. Bij krijgskunst kan je een beetje denken aan de samoerai. Dit waren Japanse ridders die verschillende verdedigingskunsten gebruikten. Bij aikido gebruik je technieken en bewegingen om zo efficiënt mogelijk de (aanvals)kracht van een tegenstander in je voordeel te gebruiken. Dit doe je zonder agressief te worden en zonder een ander pijn te doen.

Voor kinderen van 7 tot 11 jaar is er kinderaikido. Het is spelenderwijs aikido leren. De lessen zijn speels met veel oefeningen die focus, coördinatie, balans en motoriek ondersteunen. Er is natuurlijk ruimte om te spelen, rennen en stoeien. Op een veilige manier oefenen ze hoe te rollen, vallen én weer op te staan. Goed voor de conditie en het zelfvertrouwen.

Samen bewegen, samen leren

In de lessen train je met elkaar, jongens met meisjes en ongeacht bekwaamheid of leeftijd. Op die manier kun je elkaar leren kennen en ervaren hoe je met elkaar moet omgaan. Soms is de een wat verder dan de ander. Door elkaar te helpen leer je beiden. Iedere oefening is een kans om samen te werken, een ander te helpen, geduld op te brengen, voor jezelf op te komen, voor vriendschap.

Er is veel meer te vertellen maar aikido is vooral doen, met elkaar op de mat. Zin om te ontdekken wat aikido is? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Is aikido wat voor kids?

Kinderaikido spel en techniek
  • Je leert beter om te gaan met je lichaam, wat goed is voor de coördinatie en balans.
  • Door de veelzijdigheid van het bewegen ontwikkelen de spieren. Doordat de oefeningen zowel rechts als links moeten worden uitgevoerd stimuleer je ook de hersens.
  • Je hoeft niet groot of sterk te zijn voor aikido omdat je de kracht van een ander gebruikt om jezelf te verdedigen.
  • Aikido voor kinderen is samenwerken, spel(en) en met plezier bewegen.
  • Het is letterlijk vallen en opstaan bij aikido.
  • Er is geen competitie of wedstrijdelement. Je kan in eigen tempo leren.
  • De trainingsomgeving is vriendelijke, oprecht, uitdagend en bemoedigend.

Gebruik de kracht van een ander in je voordeel.

Proefles? Dit heb je nodig

Voor een (gratis) proefles is een t-shirt, trainingsbroek en een goed humeur alles wat je nodig hebt. Als je besluit om regelmatig aikido te beoefenen is het verstandig om een keer een aikidopak aan te schaffen. Een aikidopak is steviger en slijt minder snel dan normale kleding.

Inschrijven kinderaikido

Proefles gedaan en verder met aikido? Leuk, je bent van harte welkom. Volg onderstaande drie stappen en dan zien we elkaar bij de eerstvolgende training!


1

Inschrijven

Download het inschrijfformulier, print het uit en neem het ingevuld mee bij de eerstvolgende les.


2

Betaling lesgeld

Het lesgeld kan per maand of per seizoen (korting) betaald worden. Opzeggen kan op elk moment.


3

Huisregels lezen

We hanteren een aantal regels die te maken hebben met veiligheid, respect voor de ruimte en voor elkaar.

Go to top