Aikido

Aikido is krachtig zijn door niet te vechten

Over aikido

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst die leert hoe je door ‘niet-vechten’ toch krachtig kan zijn en daarbij de tegenstander niet beschadigt. Het gaat om in evenwicht of harmonie (AI) zijn met jezelf en anderen. In de praktijk, de training (DO), komt dat tot uiting door niet te vechten met je tegenstander maar de energie (KI) van de aanval te gebruiken als basis voor de verdediging.

Aikido kan worden gezien en beoefend als een zelfverdedigingskunst, een kunst voor het oplossen van conflicten, een (bewegende) meditatie, een methode voor stressvermindering, een manier om een ​​gezonde levensstijl te bereiken.

AikidoVoor volwassenen, 18+
WanneerWoensdag, 14.00 – 15.00
Waar
Sweelinckstraat 31, Utrecht
In het pand van Tai Chi Centrum Oost
Maandabonnement€ 36,50 (Studenten: € 23,50)
Strippenkaart (4 lessen)€ 44,00 (Studenten: € 31,00)
Zomerstop juli en augustus. Start lessen in september 2022.

Is aikido wat voor mij?

Bij aikido technieken en oefeningen gebruik je vooral vloeiende, ronde bewegingen. De effectiviteit berust niet op eigen spierkracht maar door optimaal gebruik te maken van de kracht en snelheid van de aanval(ler). Zeer geschikt dus voor jong en oud, man en vrouw.

Aikido is voor iedereen: kinderen, jeugd en volwassenen.

Het kent geen competitievorm. Je kan zonder prestatiedruk in je eigen tempo werken aan je ontwikkeling.

Je leert letterlijk vallen én opstaan bij aikido, wat goed is voor je conditie en lenigheid. Het maakt het uitdagend maar je zal snel merken dat het veel voldoening geeft en dat je zelfvertrouwen groeit naarmate je vordert.

Naast het oefenen van verdedigingsvormen leer je ook omgaan met traditionele wapens: het houten zwaard (bokken), het houten mes (tanto) en de wapenstok (jo).

Wat heb je nodig?

Voor een (gratis) proefles is een t-shirt, trainingsbroek en een goed humeur alles wat je nodig hebt.

Aikido Utrecht proefles kleding
Aikido Utrecht dojo ukemi rollen

Lichaam en geest in balans.