Aikido voor de BSO

Voor de buitenschoolse opvang van basisschool De Pijlstaart zijn we dit schoolseizoen uitgenodigd om aikidolessen te geven aan kinderen van 4-8 jaar.
We noemen het ook wel aiki-fun want met plezier bewegen staat voorop.

Wat is aikido?

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst. Denk bij krijgskunst een beetje aan de Japanse ridders van vroeger. Dit waren de samoerai en zij beoefenden verschillende verdedigingskunsten.
Bij aikido probeer je met vloeiende bewegingen en technieken zo soepel mogelijk de (aanvals)kracht van een tegenstander in je voordeel te gebruiken. Dit doe je zonder agressief te worden en zonder een ander pijn te doen.

Samen spelen, samen leren

De lessen zijn speels met oefeningen die aandacht, coördinatie, balans en motoriek ondersteunen. Er is natuurlijk ruimte om te stoeien, rennen en spelen. Op een veilige manier oefenen ze hoe te rollen, vallen én weer op te staan. Best uitdagend maar ze merken snel dat het ook veel plezier geeft en dat het zelfvertrouwen erdoor groeit. En een beetje extra conditie en lenigheid kan ook geen kwaad.

Is aikido iets voor kids?

  • Je hoeft niet groot of sterk te zijn om aikido te doen.
  • Je leert je eigen kracht ervaren en die van een ander te gebruiken.
  • De training omvat veel lichamelijke oefeningen, in groepsverband of samen met een partner.
  • Je leert beter met je lichaam om te gaan. Goed voor je coördinatie en balans.
  • Aikido kent geen competitie of wedstrijdvorm. Je kan in eigen tempo leren.
  • De trainingsomgeving is bemoedigend, oprecht, uitdagend en vriendelijk.
Aikido Utrecht kinderaikido BSO
Aikido Utrecht kinderaikido BSO

Wat heb je nodig?

Voor de kinderen is een t-shirt en lange trainingsbroek alles wat ze nodig hebben. In de (sport)zaal is het nodig dat er (judo)matten aanwezig zijn.

Go to top