Aikido Utrecht is gestart vanuit een passie voor aikido. Wij zien er naar uit samen met je op de mat te staan!

Pascalle

Van jongs af aan heb ik gedanst: klassiek ballet, moderne dans en Afrikaans dansen. 

Op zoek naar balans na een burn-out maakte ik kennis met lichaamswerk en (actieve) meditatie. Daar heb ik veel lichaamsbewustzijn opgedaan en werd ik mij bewust van de natuurlijke wijsheid van mijn lichaam. Oftewel leerde ik simpelweg te luisteren naar de signalen die mijn lijf geeft én die te accepteren en te respecteren. Die wijsheid samen met basisprincipes als gronden, centreren, ademen en focussen had ik graag als kind meegekregen.

In Aikido komen al deze aspecten samen: de vloeiende en (juist daardoor) krachtige bewegingen, het trainen van lichaamsbewustzijn en ontspannen alert zijn. Ontdekken en ervaren van (innerlijke) kracht vanuit ontspanning is wat mij boeit in Aikido. Leren om vanuit verbinding met mezelf in contact te zijn met de ander.

Aikido geeft mij energie, ontspanning, veel plezier en blijft mij uitdagen. Daar pluk ik niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijks leven de vruchten van!

Nico

Op dringend advies van de huisarts mijn leefstijl aan te passen besloot ik in 2010 aan sport te doen. Nieuwsgierig geworden door filmpjes over aikido ben ik op een zaterdagochtend bij Aikidocentrum Utrecht de mat opgestapt voor een proefles. Sinds die dag heb ik fanatiek en met veel plezier getraind. De laatste jaren als assistent-leraar lesgegeven en dan nu een nieuwe stap naar een eigen aikido dojo.

Aikido Utrecht

Go to top