Aikido jeugd

Voor jongeren van 12 tot 17 jaar is er aikido jeugd. Aikido is een moderne Japanse bewegingsleer en krijgskunst. Bij krijgskunst kan je een beetje denken aan de samoerai. Dit waren Japanse ridders die verschillende verdedigingskunsten gebruikten. In aikido beoefenen we ongewapende technieken en er zijn oefenvormen met houten wapens: het zwaard (boken) en de korte stok (jo).

Bij aikido gebruik je technieken en bewegingen om zo efficiënt mogelijk de (aanvals)kracht van een tegenstander in je voordeel te gebruiken. Dit doe je zonder agressief te worden en zonder een ander pijn te doen. Met een combinatie van spel en techniek leer je bewust te zijn van waar je goed staat of juist heel kwetsbaar bent. Er is nog veel meer te vertellen maar aikido leer je vooral door te doen, samen op de mat.

Samen trainen, samen leren

In de lessen train je met elkaar, jongens met meisjes en ongeacht bekwaamheid of leeftijd. Op die manier kun je elkaar leren kennen en ervaren hoe je met elkaar moet omgaan. Soms is de een wat verder dan de ander. Door elkaar te helpen leer je beiden. Iedere oefening is een kans om samen te werken, geduld op te brengen maar ook om voor voor jezelf op te komen.

Is aikido jeugd wat voor jou?

  • Je hoeft niet groot of sterk te zijn om aikido te doen. Je gebruikt namelijk de kracht van een ander om jezelf te verdedigen.
  • De training omvat veel lichamelijke oefeningen, in groepsverband of samen met een partner.
  • Je leert beter met je lichaam om te gaan. Goed voor je coördinatie en balans.
  • Vallen en opstaan doe je letterlijk bij aikido. Best uitdagend maar je zal snel merken dat het veel plezier geeft en dat je zelfvertrouwen groeit. Het is ook nog eens goed voor je conditie en lenigheid.
  • Aikido kent geen competitie of wedstrijdvorm. Je kan je in je eigen tempo ontwikkelen.
  • De trainingsomgeving is bemoedigend, uitdagend en vriendelijk.
Aikido Jeugd
Aikido wapentraining jeugd

Wat heb je nodig?

Voor een (gratis) proefles is een t-shirt, trainingsbroek en een goed humeur alles wat je nodig hebt. Als je besluit om regelmatig aikido te beoefenen is het verstandig om een aikidopak aan te schaffen. Een aikidopak is steviger en slijt minder snel dan normale kleding.

Bij ons aikido doen

Proefles gedaan en je wil verder met aikido? Leuk, je bent van harte welkom. Volg onderstaande drie stappen en je bent klaar voor je volgende training. We zien ernaar uit om met je op de mat te staan!


1

Inschrijven

Download het inschrijfformulier, print het uit en neem het ingevuld mee bij de eerstvolgende les.


2

Betaling lesgeld

Het lesgeld kan per maand of per seizoen (korting) betaald worden. Opzeggen kan op elk moment.


3

Huisregels lezen

We hanteren een aantal regels die te maken hebben met veiligheid, respect voor de ruimte en voor elkaar.

Go to top