Aikido jeugd

Voor jongeren van 12 tot 17 jaar is er aikido jeugd. Aikido is een moderne Japanse bewegingsleer en krijgskunst. Bij krijgskunst kan je een beetje denken aan de samoerai. Dit waren Japanse ridders die verschillende verdedigingskunsten gebruikten.

Bij aikido gebruik je technieken en bewegingen om zo efficiënt mogelijk de (aanvals)kracht van een tegenstander om te buigen. Zonder agressie en zonder een ander letsel toe te brengen. In de les worden veel oefeningen afgewisseld die motoriek en balans verbeteren. Met een combinatie van spel en techniek leer je bewust te zijn van waar je goed staat of juist heel kwetsbaar bent.
Er is nog veel meer te vertellen. Maar aikido leer je vooral door te doen, samen op de mat.

Is aikido jeugd wat voor jou?

  • Je hoeft niet groot of sterk te zijn om aikido te doen. Je gebruikt namelijk de kracht van een ander om jezelf te verdedigen.
  • Je leert beter met je lichaam om te gaan. Goed voor je coördinatie en balans.
  • Vallen en opstaan doe je letterlijk bij aikido. Best uitdagend maar je zal snel merken dat het veel plezier geeft en dat je zelfvertrouwen groeit. Het is ook nog eens goed voor je conditie en lenigheid.
  • Aikido kent geen competitie of wedstrijdvorm. Je kan je in je eigen tempo ontwikkelen.
  • De trainingsomgeving is bemoedigend, oprecht, uitdagend en vriendelijk.

Wat heb je nodig?

Voor een (gratis) proefles is een t-shirt, trainingsbroek en een goed humeur alles wat je nodig hebt. Als je besluit om regelmatig aikido te beoefenen is het verstandig om een aikidopak aan te schaffen. Een aikidopak is steviger en slijt minder snel dan normale kleding.