Taal Engels
English
Taal Arabisch
عربي

Aikido voor vluchtelingen

In samenwerking met Stichting Welkom in Utrecht nodigt Aikido Utrecht vluchtelingen die in Utrecht wonen van harte uit om gratis mee te doen met onze aikidolessen. We hebben aparte lessen voor kinderen (7-11 jaar), jeugd (12-17) en volwassenen. In de lessen trainen jongens en meisjes, mannen en vrouwen met elkaar. Aikido leer je vooral door te kijken en te doen, kennis van de Nederlands taal is niet heel belangrijk.

Wat is aikido?

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst en bewegingsleer. Het helpt je om je lichaam soepel te houden en je geest weerbaar door een mooie combinatie van fysieke en mentale training. Bij aikido gebruik je vloeiende bewegingen en technieken om zo efficiënt mogelijk de (aanvals)kracht van een tegenstander om te buigen. Je leert je eigen kracht ervaren en dat van een ander te gebruiken.

Naast aikido zijn er ook aiki-flt lessen. Aiki-fit is meer gericht op vitaliteit en is een plezierige en ontspannen manier van bewegen waardoor je je weer fitter, krachtiger en soepeler gaat voelen. Aiki-fit ontleent oefeningen van diverse bewegingskunsten en maakt gebruik van de principes in aikido.

Wat heb je nodig?

Een t-shirt met korte of lange mouwen, een trainingsbroek en een goed humeur is alles wat je nodig hebt.

Go to top