Kinderaikido zomerles

Met medewerking van Stichting Welkom in Utrecht bieden wij in de zomermaanden juli en augustus aikidolessen aan voor vluchtelingen (7-11 jaar) in Theaterhuis De Berenkuil. Natuurlijk zijn alle andere kinderen in deze leeftijd ook van harte welkom mee te doen.

We hebben een mooie zaal beschikbaar in Theaterhuis De Berenkuil. Er zijn echter geen matten om op te rollen en er is geen kleedruimte. We passen de oefeningen aan zodat we ook zonder de matten toch aikido kunnen blijven doen. Wat betreft kleding vragen we om met sportkleding aan te komen. Natuurlijk mag je in je aikidopak komen als je die hebt.

Kinderaikido spel

Wat is kinderaikido?

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst. Bij aikido is er geen geweld maar probeer je met vloeiende bewegingen de (aanvals)kracht van een ander in je eigen voordeel te gebruiken. Voor kinderen van 7 tot 11 is het spelenderwijs aikido leren.

In de les worden veel aikidotechnieken en (spel)oefeningen afgewisseld die motoriek en balans spelenderwijs verbeteren. Er is natuurlijk ruimte om te spelen, rennen en stoeien. Er is veel meer te vertellen maar aikido is vooral doen. Zin om te ontdekken wat aikido is? Meld je dan.

Kinderaikido techniek

Aikido is opkomen voor jezelf zonder agressie te gebruiken.

Wat heb je nodig?

Voor deelname is een t-shirt, trainingsbroek en een goed humeur alles wat je nodig hebt. Neem ook een drinkfles mee. Zeker bij warm weer is het belangrijk te blijven drinken.